Igazából úgy vagyok ezekkel a filmekkel, hogy ha épp úgy adódik, tehát van kedvem és időm és a barátnőm is szeretne rettegni, odabújni hozzám, akkor mindenevő vagyok, viszont premierre nagyon ritkán megyek el. Annyira azért nem vonz a sablonos történet és az, hogy mindig a szőke csajokat nyírják ki először, hogy elsőnek lássam egy régi-új legenda újjászületését. Viszont legnagyobb meglepetésemre 2009-ben két alkotás is érkezik, amit egészen biztos, hogy megnézünk a barátnőmmel (jó érzés az, hogy odabújik mellénk, mert fél és az emberfia át tudja ölelni ilyenkor). Az, hogy a figyelmemet és a kíváncsiságomat így felkeltették, elárulom, hogy nem éppen a címeknek köszönhető és a már említett eredetiségnek. Hogy nevén nevezzem a dolgokat, az egyik áldozat a My Bloody Valentine 3D (Véres Valentin) lesz, míg a másik a Friday the 13th (Péntek 13). A szemfülesek kiszúrhatták, hogy mind a kettő remake. Akkor mégis mitől várom a filmeket?

Aki ismeri az Odaát című sorozatot, az máris tudja a választ. Jensen Ackles és Jared Padalecki miatt. Régóta játszottam már a gondolattal, hogy mire mennének külön-külön, mert együtt zseniálisak. Ha gonosz lennék, azt mondanám, hogy összebeszélés van a háttérben, hisz nem lehet a véletlen műve, hogy januárban Jensen Ackles arat a véres Valentinnal, aztán februárban (stílszerűen 13-án, pénteken) Jared Padalecki találkozik Jason Voorhees-sel, vagy csak én gyártom az összeesküvés elméletet? Mindenesetre a két szépfiú (a nők körében igen népszerűek) megmutathatja, hogy mit is tud talajon. Ezen kis eszmefuttatás után lássuk akkor egyenként a filmeket.

Jared Padalecki


Jensen Ackles

My Bloody Valentine 3D
Kiakadsz attól, hogy Valentin napon minden rózsaszín, és minden csöpög a nyáltól? Akkor valószínűleg nem találkoztál még a Valentin-napi mészárlóval. Egy barátságos bányász, aki gázmaszkban rohangál, és ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy a csákányát másokba mártogassa. Ezzel szeretné kifejezni, hogy mennyire szereti az embereket, csak azt szeretné, hogy legyen neki is egy Valentinja, lehetőleg jó véres. Jó, nem? A rendező Patrick Lussier, akitől már kaptunk egy Sikoly3-at, egy Draklua 2000-et és egy japán remake-et a Szemet. Mondjuk azt, hogy ez az újrafeldolgozása is tűrhető lesz. A szereplők Jensen Ackles kivételével hmmm.. elmennek szódával (sablon szépfiúk és szőke, barna, fekete áldozati cicababák), bár Jaime King mindenképp emeli a színvonalat. Többet igazából nem is fűznék hozzá, ezt mindenképp megnézem a moziban, bár nálunk csak február 26-án (kész röhej) lesz látható, holott Amerikában már pénteken tanúi lehetnek a népek a mészárlásnak. Ja majd elfelejtettem, a 3D nem csak dísznek van, bár ez csökkenti azoknak a moziknak a számát, ahol igazán le fog esni az állunk. A trailert tessék jó sokszor megnézni, nagyon jó.


Friday the 13th
Azt hiszem, hogy Jasont nem kell bemutatni senkinek sem. Ugye nem? Camp Crystal Lake ismerős? Itt lelete halálát legalább félezer fiatal a különböző részekben. Sose tanultak a buták, hogy nem szabad idejönni bulizni, mert Jason Voorhees nem szereti, ha a születésnapján megzavarják. Lesznek itt is sablonos szőke (de még milyen szép), barna áldozati cicababák, hent a legkülönfélébb módokon. Jared Padalecki mellett, talán a rendezőt lehetne említenem, aki nem más, mint Marcus Nispel. Nekem ez már garancia arra, hogy itt is jót fogunk rettegni a csajokkal, mert ő rendezte a Texasi láncfűrészes gyilkost is (a Jessica Biel félére gondolok). Nálam bejövős volt az is. Na, a végén tessék a trailert meglesni és várakozó álláspontra helyezkedni, mert csak február 13-án lesz jelenése Jason barátunknak.