A nevem Penge. Félig embernek, félig vámpírnak születtem. Szívás, gondolhatná ezt egy egyszerű halandó, de ha őszinte akarok lenni, akkor vannak ennek az állapotnak jó oldalai is. Például enyém az erejük, de nem örököltem a gyengeségeiket, mint a napfény. Viszont van itt egy kis apróság, a vérszomj. Azt is mondhatnám, hogy nem voltam mindig jó fiú. 1982-ben viszont minden megváltozott. Akkor találkoztam ugyanis Abraham Whistlerrel. Ő lett a mentorom, apám helyett apám. Fegyvert adott a kezembe és megtanított arra, hogyan vadásszak és megöljem azokat a lényeket, akik ilyenné változtattak.

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar elszállnak az évek. Nemrég még azt hittem, hogy miután legyőztem a Vér Istenét, mindennek vége lesz. Nem lett, én naiv, sőt egy beteg elméjű vámpírnak kísérletezni támadt kedve és létrehozott egy új fajt, a kaszás törzset. Egy vámpírvadász élete nem csak játék és mese, de a világ csak így szabadulhat meg a mocsoktól. Elvégre én vagyok a kiválasztott, akit csak úgy emlegetnek, a Fényjáró.

A világ kifordulni látszik önmagából. Egy szociopata rohangál az utcán és gyilkol. Ez lennék én, állítólag. Egy lejárató kampány, mára már csak ennyire futja a vérszívóktól. Sajnos áldozatokkal jár, ha az embert már mindenki üldözi, Whistlert elvesztettem és egy kicsit a hitemet is. A bajt tetézi, hogy barátaim ismét kitaláltak valamit, hogy megöljenek és a világot az uralmuk alá hajtsák. Megkeresték az első vámpírt, akitől mindegyikük származik, Drakulát. Vele kezdődött minden és vele is fog véget érni. Egy méltó ellenfél. De legalább nem cipelem egyedül a terhet. Whistler lánya és egy Hannibal King nevű tag a segítségemre lesz, már ha segítségnek lehet nevezni két gyereket, akiknek még ott van a tojáshéj a fenekén. Nem annyira fényes kilátások, de kétszer már sikeresen levizsgáztam.

Véleményem a filmről:
A napszemüveg ismét a helyére kerül. Penge trilógiává bővíti a kalandjait és leszámol, remélhetőleg végleg a vámpírokkal. Nézhető film, csak az a baja, hogy kétszer már ellőtték a sztorit. Dominic Purcell pedig Drakulának nagyon gyenge. Terminátornak még csak-csak, de az ember a vámpírok atyjától várna egy kis észt is, pár monológot a miértekre, hiszen elég unalmas, hogy leigázzuk a világot, mert nincs jobb dolgunk. Bár a film egészére elmondható, hogy csak úgy árad az izomszag. Mindenki félmeztelenül pózol, Jessica Biel egyszer még anyaszült meztelenül is. Drakula nevét pedig csak vigyáz-állásban lehet kimondani. Nem hátrány (nem vagyok irigy), de ez nem a Baywatch, vagy egy modellverseny. És az a vég, akkor most lesz Penge 4?