A sztori nagyon röviden, de tényleg csak a miheztartás végett. Szóval a nagysikerű Terminátor c. mozifilm-trilógia alapján készült a sorozat, mely a 2. és 3. rész közt játszódik. A széria ott veszi fel a szálat, hogy a két terminátort elnyelte az olvasztó. Sarah-nak a tini fiával kell menekülnie a törvény elől, és hamarosan rádöbbennek, hogy mind a jövőből, mind a jelenből is el akarja őket intézni pár gyanús alak. John Connor belehabarodik az iskolában egy lányba is, de kiderül róla, hogy a védelmére kirendelt Terminátor, aki csaj és az FBI is képbe kerül, mint mindig. Ebből is látszik, hogy kapunk egy menekülős, néha rombolós sorozatot. Eddig úgy tűnik, hogy minden rendben, de pár rész kong az ürességtől és Sarah Connor karaktere is megváltozott. Ugye mindenki emlékszik még Linda Hamiltonra, aki kő keményen odacsapott mindenkinek az első két részben, már-már igazi agresszor volt. Ezzel szemben Lena Headey átmentette a 300-ból a királynős karaktert, ami csak enyhén gáz. Néha előbújik belőle az állat, de időnként egy szelíd bárányka. Elhiszem, hogy nem lehet mindig törni, zúzni, de a filmekben Sarah Connorról ez a kép alakult ki bennem. Elvégre a fiacskája vezeti majd a gépek elleni háborúban az emberiséget és igazán példát kéne neki mutatnia a keménységből. A végén még ellustul a kicsi John, aki a sorozatban igen komoly számítógépes ismeretekről tesz tanúbizonyságot. Igazi számítástechnikai guru benyomását kelti. Johnt egyébként Thomas Dekker játssza, akit a Hősökből biztos ismer mindenki. Infók a sorozatról

Kisfiam, ideje felkelni

Anyuciról volt szó, a fiáról is, akkor most pár mondat a dögös terminatorról. Summer Glaut (Cameron) küldték vissza átprogramozva, hogy vigyázzon a jövő nagy hadvezérére és segítsen elpusztítani a még nem létező Skynet minden kezdeményezését. Egy képet teszek is fel róla:

Túl csinos egy terminátornak

Nagyon helyes, sőt túl helyes és csinos egy bádogemberhez képest, de pont ezért jó. Egyszerűen imádnivaló, ahogy időnként bambán bámul a semmibe, és nem érti azt, hogy miért bádog emberezik. Keményen rendet tesz majd abban a pár részben, amikor gép-gép ellen harcol, bár ilyenből elég kevés lesz az első évad során, ami a sztrájk miatt szomorúan rövid lett. A sztrájkról talán egy másik postban teszek említést. A lényeg annyi, hogy eredetileg 13 részes lett volna az első évad, de az írói sztrájk miatt ez lecsökkent 9 részre, aminek az lett az eredménye, hogy igazi nagy durranás nélkül hagyták abba. Nagyon nagy kár érte.

Milyen típus lehet?

Lenne még itt egy FBI ügynök, akinek a szerepe az elején még a nyomozásban merül ki, de később már megérti, hogy milyen hülyeség volt anno Sarah Connort diliházba zárni, mert gépekről beszélt. Ennek a felismerésnek bizony nagy ára lesz, egészen pontosan egy szakasznyi kommandós élete. Ez már csak így megy. Az ember mindig utólag okos.

Összességében egy korrekt széria, bár az alacsony költségvetés meglátszik néhol. Kevés rombolás, de ami van az csak becsületére válik és a kaszkadőrök is megmutathatják tudásukat. A menekülés inkább az elején jellemző, majd átcsap egy kis nyomozásba és a Skynet létrejöttének megakadályozására. Túlzás lenne azt állítani, hogy nem láttunk ennél jobb sorozatot, de a Terminator az mégis csak Terminator, még Arnold nélkül is. Nem hoz szégyent a névre, és jól próbálja meg tovább vinni a második film történetét. Hogy meddig tart majd a sorozat? Ki tudja. A második évadról sincs semmi hír, mert a Fox-nál hallgatnak, bár a nézettsége elég jó volt és a rajongóktól pozitív visszajelzést kaptak. Száz szónak is egy a vége, én ajánlom a rajongóknak, bár a fent említett pár furcsaság nekik még jobban fogja szúrni a szemüket. Szeretni kell, ennyi az egész.

A végén, pedig azt említeném meg, hogy az RTL klub fogja vetíteni majd nálunk, tehát hamarosan elárasztanak minket a gépek
Nézzétek meg ezt a kis trailert. Jó kedvcsináló: