Vin Diesel, ki más. 1967 július 18-án látta meg a napvilágot New York-ban. Az önéletrajzot, ha nem baj, most kihagynám. Akit érdekel, az nézzen utána a neten. Sokkal jobban izgat, engem legalábbis, hogy milyen filmekben tündökölt.

Első látásra inkább kidobó embernek tűnik, aki a dizsik bejárata előtt téblábol és zavarja hátra (veri agyon) azt, aki soron kívül szeretne bejutni a szórakozó helyre. Esetleg akit épp most szalajtottak egy kondi teremből és nem tudja, hogy mit kezdjen magával. Teljesen hidegen hagy, hogy nem játszik komoly, Oscar esélyes filmekben. Nem odavaló, ő egy tökös gyerek, aki a puszta kezével széttép bárkit és lerombol egy fél várost, ha a nőjét valaki piszkálja, ha kell, akkor agyon tuningolt autóval száguldozik. Azért csípem annyira, mert a karaktere pont passzol az adrenalintól fröcsögő akcióhős szerepére. Néha kell egy kis humor is és jönnek a szellemes beszólások „fürgék vagytok, mint a paprikázott s.ggű majmok” esetleg a foghegyről odavetett „lukat ütök a szőrös búrádon”.

Nem mondanám azt magamról, hogy csak ilyen kaliberű filmeket nézek és elájulok a csávótól. Abszolúte nem, sőt igényes alkotásokat szoktam nézni (régi klasszikusokat), de néha kell az ilyenfajta kikapcsolódás is. Lehet tagadni és azt hangoztatni, hogy csak a művészfilmek a jók és égjen el a pokol tüzén az, aki ilyen akciófilmeket csinál és néz. Egyszerűen jó néha beülni ilyen robbanós, lövöldözős filmekre és arra a másfél órára kikapcsolni. Én legalábbis még nem csalódtam Vin Diesel akciófilmjeiben. Semmi felesleges sallang, csak maga az akció. Öhh kb. ennyi és egy isten éltesse így zárásként. Remélem, hogy sok akciófilmben látom majd és várom a Babylon A.D. című alkotást.

(a képek a Babylon A.D. filmből vannak)

Vin Diesel filmek:
1998 - Ryan közlegény megmentése
2000 – Pitch Black
2000 – Brókerarcok
2001 – Halálos iramban
2002 – xXx
2002 – Keménykötésűek
2003 – Túl mindenen
2004 – Riddick
2005 – Gorilla bácsi
2006 – Védd magad!
2008 – Babylon A.D.
Ami várható:
2009 – Fast and Furious
2009 – Hannibal the conqueror