Miután a szülőktől megkaptuk a „jó lenne ezt is megvenni” listát, a barátnőkkel bepattantunk és irány shoppingolni. Nem volt ez nagy bevásárlás, de azért vigyázni kell, mert a nők néha az egész áruházat meg tudnák venni.

Nyitásként a barátnőm azonnal elrohant Szex és New York DVD-ért. Hogy ne legyen üres a kosár, mire a fontos dolgokhoz érnénk (ez is egy érv a vásárlás mellett). Egyébként nem feltűnő a DVD-s polc. Egy nagy rózsaszín (mi más) doboz, rajta hatalmas betűkkel SZEX ÉS NEW YORK. Már csak egy hatalmas plafonról lelógó nyilat hiányoltam „ide, ide” felirattal. A 10 négyzetméteres Indiana Jones doboz már említésre sem méltó. Minél nagyobb, annál jobb marketing. Félreértés ne essék, nem azért vettük a Szex és New York DVD-t, mert minden TV-n annak az előzetese ment, hanem azért, mert jó film. Láttuk már moziban és pár poén igen beteges. Nyugodt szívvel ajánlom. Barátnővel simán bevállalható, már akinek a párja szereti az ilyen filmeket (az enyém szereti hi-hi).
- Hol hagytad a bozótvágót?
- Egy férjes asszonynak nincs ideje minden nap gyantázni magát
- Ő is házas, mégsem néz ki úgy, mint egy bikinis orángután

Miután átestem a rózsaszín betűk és reklámok okozta sokkon, megnéztem, hogy van e valami extra a műszaki cikkeknél. Ilyenkor mindig külön standot állítanak fel a kütyüknek. De nem hagyják a gyerkőcöket se unatkozni, mert beállítottak két Xbox 360-at, egy PS3-at és egy Wii-t. Érdekesség, hogy a PS3-on egy kis csaj úgy nyomta a Pro Street-et, hogy az arra tévedő kis srácok vörösödő fejjel konstatálták, hogy már itt is lenyomják őket. Az egyik box-on pedig Fable 2-t láttam. Játszani nem volt időnk, de haverral megbeszéltük, hogy hétvégén visszamegyünk. Pár perc erejéig jó lesz megmutatni a gyerekeknek, hogy miként játszanak az amatőrök he-he.

Aztán, mintha csoki mikulásból is több lenne, pedig hol van még az öreg szakállas, sőt kiállítottak pár műfenyőt is. Rögtön elkapott a karácsony feeling. Ezt a békés hangulatot pár bevásárló kocsis kisgyerek törte meg, akik gyorsulási versenyt rendeztek. Nincs is annál szebb látvány, amikor apuka lila fejjel rohan a gyerek után és még sikerül elkapnia, mielőtt le amortizálódna a borrészleg. Hol vannak már azok az idők, amikor mi voltunk kicsik és érdekes módon velünk el lehetett menni bárhová és nem akartuk lerombolni az épületet, vagy megvenni mindent. Nem lesz ez így jó.

Már most lehet nézegetni, hogy mit vesz majd az ember ajándék gyanánt, bár én sose szerettem ezt a fene nagy vásárlási hisztériát. Családi szinten egy házi mozi rendszer van betervezve (a tavalyi TV után), aztán pár apróság és ennyi. Mindenesetre bennem már körvonalazódott, hogy mit veszek majd karácsonyra a páromnak.

Összességében semmi extra nem történt a bevásárló körút alatt. Csak a szokásos hülyeségek pl. kézi kosaras kasszához, bevásárló kocsival beállni, nem bankkártyás pénztárnál bankkártyával fizetni, felbontani a csokikat, cukrokat és otthagyni valahol, verekedni az akciós cuccokért, vagyis emberien viselkedni.