Hideg, borongós este volt. A fákról már hullottak a levelek, a távolban villámok cikáztak, eső illatát fújta a szél. Valami készülődött. Valami természetfeletti, olyan, amire a kutatók évek múltán sem találnak majd logikus magyarázatot. Egy gyermek született. Egy olyan különleges gyermek, akit még a próféciák sem emlegettek soha, mert érkezése túlmutatott holmi jövendölésen, ősi íráson. Első felsírásába beleremegtek a házak, pislákoltak a lámpák, az embereket pedig olyan leírhatatlan boldogság töltötte el, hogy azóta sem tértek magukhoz az eufóriából.
A szülők teljesen odavoltak az ifjú titán érkezésétől, mindig a kedvében jártak, hogy neki a lehető legjobb legyen. Ők amúgy egy kis zöldségüzletet vezettek a faluban, mondhatni őstermelők voltak. A szekér nem ment túl jól, mert az ország akkortájt nagyon rákapott az import árura, hiába a pénz nagy úr. Ennek ellenére tudták, hogy egyszer fiuk is része lesz majd a családi biznisznek, hovatovább Ő lesz az, aki felvirágoztatja. Ez természetesen így is lett, de ne szaladjunk ennyire előre.
Már óvodás korában érezte, hogy Ő többre hivatott, mint az átlag gyerkőcök. Míg ők olcsó játékokkal, babákkal, matchbox-okkal múlatták az időt, addig a hős ifjú már a fajnemesítést, metszést, ültetést tanulta szorgosan, mert természetesen az írás-olvasás veleszületett képesség volt, a különféle iskolai fokozatokat pusztán a szórakozás, valamint a pórnépen való szánakozás miatt járta végig.
Az iskolaévek alatt már szorgosan besegített a családi vállalkozásba is, ami bár még mindig csak kisüzemeknek termelt, legalább már jövedelmező volt, így megoldottá vált az iskoláztatás, amire - mint említettem – pusztán a formalitás miatt volt szükség. Ekkor történt az is, hogy a kis herceg megnézte a Keresztapa című kultuszfilmet, amiből egy dolgot biztosan megtanult: „Family is the most important!” Igen ám, de ebből számára az is magától értetődőnek bizonyult, hogy azért a répa meg a zeller sem elhanyagolható tényező. Ilyen egy zseni észjárása.
A szülők karrieristák lévén az élvezeti cikkek nagy részét megvonták gyermeküktől, így Ő csak említés szintjén hallott a számítógépekről, valamint az azokban rejlő lehetőségekről. Újságokat viszont vehetett magának, így eshetett meg, hogy rátalált a PC Guru nevű gyöngyszemre, ami pillanatok alatt magával ragadta. Ámulatba ejtették a színes képek, a teljes precizitással és professzionalizmussal megírt cikkek, de leginkább a hardver szegmens volt az, ami foglalkoztatta. Elhatározta, hogy egyszer Ő lesz a legjobb konfiguráció tulajdonosa az egész földkerekségen. Ám ekkor még az egyetlen hardver ami a keze ügyébe kerülhetett az az ásó vagy a kapa volt, használta is őket serényen, kivéve mikor újságot kellett olvasnia, abban az esetben volt egy tökéletesen működő módszere, de erről később.
Pár évvel később valami megváltozott. Hazánk népe ugyanis rászokott az itthoni termékekre, ez pedig a termelők számára maga volt a nagybetűs Lehetőség a kitörésre. A vállalat menedzselését ekkor már természetesen a Harcosra bízták az ősök, mert tehetsége e téren is hamar megmutatkozott, sok másikkal együtt. A pénzügyek is az ő kezében voltak, így már a spórolást is meg tudta oldani, hogy beteljesítse Nagy álmát. Kialakult egy olyan különös szokása is, hogy csak és kizárólag a húszezres címleteket tartotta meg magának. Ennek miértje a munka alóli kibúvásban keresendő, hisz akárcsak a Haza bölcse, ő is profi hipochonderként viselkedett, ha éppen olvasni akart ahelyett, hogy a Tokaj lábánál karalábét szüreteljen. Persze mindez még akkor volt, amikor dolgoznia kellett. Mivel a bolt beindult, mint a rajzszakkör elkezdett napszámosokkal dolgoztatni, hogy mind magát, mind szüleit megóvja az esetleges munkavégzéstől. Évek múlva anya és apa nyugdíjba vonult, ideje volt, hogy kibővüljön a birodalom.
Hamar ráeszmélt, hogy legálisan soha nem fog annyi vagyonra szert tenni, ami elég célja eléréséhez, így kialakított egy alvilági hálózatot, amivel busás jövedelemre tett szert. Pár üléshuzatba rejtett cukorrépa, káposztával kibélelt üzemanyagtartály elég volt ahhoz, hogy cégét teljesen gépesítse. Jobbágyait kipenderítette, helyettük inkább műhold által vezérelt kombájnokba fektetett, valamint a feldolgozást is a technikára bízta, ekkorra ugyanis nagyon elege lett az aljanépből, ami az Ő esetében az ország teljes lakosságát jelentette, és jelenti a mai napig. (Ehhez nemrég csatlakozott minden fejlődő ország valamint az egész Balkán-térség is!) Bennfentes információ, hogy az új paksi blokk építését is Miatta sürgeti a kormány, jelenleg ugyanis nem elegendő az ország energiája ahhoz, hogy az Úr minden igényét kiszolgálja. Nemrégiben elkezdték érdekelni Hős Lovagunkat a jóféle borok is, így történhetett, hogy szövetségre lépett a mostanság szintén borászként tevékenykedő Berényi Miklóssal. A Barátok Közt-ben csupán azért nem láthattuk szerepelni, mert nem volt hajlandó az arcát és a hangját adni egy ilyen szánalomra méltó sorozathoz. Viszont kettejük kapcsolatából született Berényi és Deák Ferenc közös fotója, mert akart egy képet legjobb barátairól.
A két biznisznek hála hamar összejött a pénz az ÁlomPC összeállítására, a komponenseket pedig a NASA-tól, valamint a Microsoft-tól szerezte be, mert ennyi eltelt idő után úgy érezte megérdemli a minőséget. És érezte ezt teljes joggal. A konfigurációt természetesen nem vette fél vállról, 8 000 000 GB Ram, 100 darab kóríhét, a 780 meg a nyóctitán kaptak helyet a dobozban. Hűtés gyanánt pedig egy C-17-es repülőgép hajtóművét használta fel, mert így a nyári kellemes hőmérséklet is egy csapásra megoldódott. Ilyen terhelés mellett csoda, hogy még a T-Mobile hálózata is csődöt mondott egy teljes napra?
Hiába viszont a Magyarország éves GDP-jét is lepipáló gép, valami eltörött a Szomorú szamurájban. Hiába olvasta már a Gurut (Egy időben pedig mást is), már nem volt ugyanaz az érzés. Nem tudott többé felnézni az ott dolgozókra, nem volt elégedett a cikkek minőségével, és főleg nem a tesztgépekkel. Belülről a sírás fojtogatta, tudta, hogy haragja egyszer testet fog ölteni, és elemi erővel sújt le az emberiségre. Majd jött az a bizonyos hír, a többi pedig már történelem…

u.i.: Az ötleteket köszönöm a kedves kommentelőknek, főként ]{redenc-nek, aki a zöldség-maffia megálmodója! Nélkületek nem sikerült volna az eredettörténet!

Pénz&Táp