A szituáció
Rorschachot tőrbe csalják! Ki lehetett? Így már biztosra veszi Dan is az összeesküvés elméletet. Laurie Danhez költözik, az eleinte barátinak vallott viszonyból kialakul a szerelem. Mindkettejüknek felbuzognak a régi érzelmek, mikor még maszkos hősként járták az utcát, egy-egy pofont osztogatva a rosszaknak. Városnézésre mennek az Éji Bagoly "madarával", ám a körútból mentőakció lesz. Ez a kaland olyannyira felbuzdítja őket, hogy elhatározzák, kiszabadítják Rorschachot a börtönből. Apropó Rorschach. Őt közben a börtönben pszichiátriai kezelés alá vonják, eleinte hamis válaszokat ad, aztán elmondja a véres igazságot a múltjáról, és arról, hogy hogyan vállt ilyenné.

Az ebédlőben összetűzésbe keveredik egy férfival, akit brutálisan leforráz, így magánzárkába viszik, ahol a régi ellenségei próbálják kicsinálni. Ő azonban hidegvérrel öli meg mindnyájukat. Eközben megérkezik Dan és Laurie, hogy megszöktesse Rorschachot, azaz Walter Kovacsot. Biztonságban hazaérnek, azonban rájuk tör a rendőrség, s ha ez még nem volna elég, megjelenik Mr. Manhattan és elviszi Lauriet a Marsra. Eközben javában folyik a külvilágban a halloween. Az utca rémei, a Watchmen punkjai, a kontyosok tudomást szereznek arról, hogy az Éji Bagoly megszöktette mindenki ellenségét, Rorschachot. Azt hiszik, hogy a régi, öreg Éji Bagoly volt a szöktető, és szegény, ártatlan öreget brutálisan agyonverik.


További tartalmak:
Szomorú és érzelmes véget ért ez a kötet. Azonban az egészben ismét jelen volt az, ami már az előző kötetben is érezhető volt. Valami, amit megfogalmazni nem tudok. A lelkünkbe hatol és megcsavarja azt...

De, ebben a kötetben véltem hibát! Nem nagy probléma, mindössze csak annyi, hogy néhány panel igen elmosódottan lett lenyomtatva. Ez természetesen a hangulatot és az olvashatóságot cseppet sem rontja meg, csak nekem kicsit szúrta a szemem ez az eltérés. Ahogy szokták mondani, a nyomda ördöge. Ismét segítségünkre vannak a jegyzetek, a bónusz cikkek, amik ismét rengeteg titkot feltárnak az olvasó előtt. Továbbá folytatódik a képregény a képregényben funkció is, ami úgy látszik a Watchmen egyik nagy specialitása. Azonban erről a tartalomról ezúttal több dolgot is megtudhatunk, hála az egyik extra jegyzetnek!


Történet: 10/10
Részletesség: 10/10
Grafikai kivitelezés: 09/10
Ár-érték arány: 10/10

Összesen: 9.8/10!

A következő kötet kritikája hamarosan jön!!! Addig is az erő legyen veletek, kedves olvasóim!

Üdv,
Matthawk!