Végre magunk mögött tudhatjuk a fagyos telet; jön a jó idő, ideje kimozdulni a napsütésbe, ám egyúttal jönnek a játékok is, amik miatt mégis csábítóvá válik az, hogy a monitor vagy a tévé előtt maradjunk. Az év második negyedében már kezdenek szállingózni a remeknek ígérkező eresztések, s noha dömpingről nem beszélhetünk, az egészen biztos, hogy nyárig nem fogunk unatkozni. Lássuk is hát, hogy melyek azok a játékok, amiket április és június között a legjobban lehet várni!

5. Dark Souls 2

Konzolon már egy ideje kapható, hamarosan, egészen pontosan április 25-én pedig PC-re is megjelenik a Dark Souls 2, hogy egy kicsit megkeserítse az életünket, persze jó értelemben véve, ugyanis ebben az esetben kifejezetten szívesen látjuk azt, hogy alaposan meg kell izzadnunk, ameddig elérünk a záró képsorokig -- izzadni pedig fogunk, na meg a kontrollerünk sem lesz biztonságban.

A Dark Souls 2 követi az elődje által kitaposott ösvényt, vagyis a történet annyira fapados, hogy nem is érdemes rá szót fecsérelni, a látvány pedig még mindig ronda, de a jól működő, rengeteg kihívást nyújtó harcrendszer, amiben annak idején a játékosok sokasága beleszeretett, még mindig a helyén van, így bátran lehet várni a folytatást. Csak annyit kérünk, kedves Form Software, hogy az átirat ezúttal ne legyen már egy igénytelen fércmunka.

Alternatíva: Max: The Curse of Brotherhood - Xbox One után április 15-én PC-re is megjelenik a Press Play érdekes kis platformjátéka, amiben a csapdába esett testvérünket kell megmentenünk az elénk görgetett, varázsceruzánkkal megkerülhető akadályokon átnavigálva.

top-5-dark-souls-2-max-the-curse-of-brotherhood.jpg

4. Daylight

Kevés dolog ijesztőbb egy elhagyatott elmegyógyintézetnél, de ha mindenáron mondani kellene valami rosszabbat, egészen biztosan egy kísértetjárta elmegyógyintézet átkozott folyosóit említeném meg -- az amúgy is kiszámíthatatlan szellemek viselkedésén ugyanis csak ront egy alapos pszichózis. Na, ilyen helyre fogunk ellátogatni az április 29-én esedékes Daylightban, mégpedig jó horrorjátékhoz méltóan egyedül, segítség nélkül.

Főszereplőnk egy Sarah nevű nő, aki miután elvesztette az eszméletét, a szóban forgó, rémisztő komplexumban találja magát. Hősünknek ötlete sincs arról, hogy került ide, és azt sem, hogy miért, ám abban biztos, hogy ki akar jutni. És hogyan teszi ezt? Természetesen úgy, hogy elmerül a kórház szörnyű múltjában, a kiutat ugyanis a sikolyoktól visszhangzó termek titkai rejtik -- ám ahhoz, hogy minden kiderüljön, nem lesz elég egyszer teljesíteni kalandot. A Daylight végigjátszása rövid lesz, de cserébe változatos, ugyanis minden egyes újraindításnál változik a pálya kialakítása, ezzel a történet és a helyszín olyan részleteit elénk tárva, amiket korábban nem láthattunk, garantálva ezzel, hogy megkapjuk a játékért kiadott, egyébként nem túl magas összegért cserébe járó értéket.

Alternatíva: Trials Fusion - április 16-án áll rajtvonalhoz a Trials Fusion, ami elődjéhez képest jobb fizikát, pályakészítőt, trükköket és közösségi élményt ígér, de megtartva a klasszikus Trials játékmenetet.

top-5-daylight-trials-fusion-jav.jpg

3. Murdered: Soul Suspect

A Massachusetts állambeli Salem a történelemkönyvek egyik híres helyszíne, hiszen itt történtek azok a bizonyos boszorkányperek, amelyek során 19 ember lett a tömeghisztéria és a hülye hiedelmek áldozata. A város azóta is erről ismert, s noha tényleg szörnyű dolgok történtek a 17. században, ezekre építkezve egy sor érdekes történetet (valósat és fiktívet egyaránt) kaptunk, s egy kis misztikum is kialakult a város köré -- nem is meglepő hát, hogy az Airtight Games pont ezt a várost választotta a szellemvilágot boncolgató Murdered: Soul Suspect helyszínéül.

A június 6-án megjelenő játékban egy Ronan O'Connor nevű nyomozót alakítunk, aki az egyik esete során meghal, a történetnek azonban itt nincs vége, ugyanis emberünk a túlvilágról igyekszik kideríteni, hogy mi történt vele, s ki a felelős ezért. Nyomozásunk átvezet majd minket a szellemekkel teli és sötét múlttal rendelkező Salemen, ahol nyomokat kutatva és új képességeinkkel az élőket a helyes irányba terelve kell helytállnunk, igazságot szolgáltatva és nem utolsósorban megmentve a lelkünket. 

Alternatíva: Mario Kart 8 -- a Wii U tulajoknak is hoz valamit a tavasz, ugyanis május 30-án fog megjelenni a Mario Kart 8. Azt hiszem, nem kell ecsetelni, mit kapnak a játékosok a sorozat legújabb részében.

top-5-murdered-soul-suspec-mario-kart-8.jpg

2. Wolfenstein: The New Order

Kisebb szünet után, május 20-án visszatér a legendás Wolfenstein-széria, mégpedig egy kissé rendhagyó új felvonást köszönthetünk a MachineGames alkotásában. A The New Order szakít az 1940-es évekkel, és egy alternatív univerzumba repít minket, ahol természetesen ismét a nácik lesznek a fő ellenfeleink, ám ezúttal high-tech, gépesített fasisztákkal nézünk szembe, méghozzá egy régimódi, a játékost alaposan megizzasztó játékmenet mellett.

A Wolfenstein: The New Order jó eséllyel üdítő színfoltja lesz az év második negyedének, egyrészt azért, mert kevés játékban találkozhattunk azzal a szórakoztatás más területein alaposan körbejárt kérdéssel, hogy „mi lett volna, ha Hitlerék nyerik a második világháborút?”, másrészt pedig az FPS-ek aranykorszakát idéző, könyörtelen nehézség kecsegtető lehet azoknak, akik már unják, hogy minden program kézen fogva segíti át a kampányon. Mindezen felül pedig ki ne örülne annak, hogy B.J. Blazkowicz végre visszatér, hogy újból leszámoljon a harmadik birodalommal?

Alternatíva: Child of Light - április 30-án érkezik a Ubisoft Montreal friss játéka, amiben az oldalnézetes platformerek, a gyerekmesék és a JRPG-k harcrendszere alkot érdekes keveréket.

top-5-wolfenstein-the-new-order-child-of-light.jpg

1. Watch Dogs

Az év első igazán nagy megjelenését a Ubisoft szállítja, mégpedig egy friss ötletre támaszkodó, nem titkoltan teljes sorozatnak tervezett játékkal. Ez a Watch Dogs, ami már az első bemutatójakor teljesen levett minket a lábunkról, s ahogy teltek a napok, majd hónapok, úgy vártunk egyre jobban a megjelenést -- a nagy nap pedig hamarosan itt van, hiszen május 27-én fejest ugorhatunk a franciák nagy dobásába.

A történet szerint egy bizonyos Aiden Pearce nevű fickót alakítunk, aki ránézésre egy semmilyen szempontból nem érdekes, átlagos amerikai állampolgár -- ám a valóság az, hogy hősünk minden, csak nem átlagos. A „látszat néha csal” klasszikus esete ő, Aiden ugyanis egy hackerzseni, akinek a számítógépes rendszerek terén mutatott tudását csak az elszántsága és kitartása múlja felül, ezzel veszélyes ellenféllé téve a várost uraló zsarnok hatalom számára, mely elkövette azt a nagy hibát, hogy keresztbe tett az egyébként békés srácnak.

A Watch Dogsban Chicago digitális mása lesz a játszóterünk, ahol a fősodort jelentő történet mellett milliónyi mellékmisszió vár teljesítésre, ezek során pedig a város minden körzetét megismerhetjük majd. Lopakodunk, versenyzünk, és kemény tűzharcokba is belekeveredünk, s noha nem egy szuperkatonát alakítunk, a mindent tudó telefonunkkal végrehajtott ügyes hackelések pont elég előnyt adnak ahhoz, hogy nagyobb ellenállással is bátran szembenézhessünk. Mint mondják, a tudás hatalom, Aiden pedig mindent tud a várost behálózó rendszerről, s nem is rest ezt a zsarnokok ellen fordítani.

top-5-watch-dogs.jpg

Április-június játékai
Melyik játékod várod a legjobban azok közül, amelyek április és június között jelennek meg?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!