A Fumax igencsak odatette magát az év végi hajrában, ami azt jelenti, hogy egy közel kisebb polcnyi keményfedeles képregénnyel látta el a rajongókat, amik között aztán tényleg volt minden, Deadpooltól Batmanig, orgyilkosoktól a Fortnite világáig. Ebből a felhozatalból csíptünk most ki kettőt, méghozzá a Marvel égisze alól: egy különleges crossover az egyik szereplőnk, míg a másik egy teljes gyűjtemény, egy igen vaskos és komoly kaland Buckyval, akitől a sztori folyamán némileg elhidegül Natasa, avagy a Fekete Özvegy. Nem, nem… a Marvel és a Fumax nem váltott brazil szappanoperába, ennél azért komolyabb gondok adódnak.

Marvel X Fortnite – Zéró Háború

  • Író: Christos Gage és Donald Mustard
  • Rajz: Sergio Dávila és José Luis
  • Oldalszám: 160
  • Ár: a kiadó webshopjából 6395 forint

A Szigeten dúl a háború, miközben az Elképzelt Rend végső csapásra készül, amit talán csak a Fortnite világába csöppent Marvel-hősök tudnak megakadályozni, méghozzá a Zéró Pont kristály rejtélyes szilánkjával, amit természetesen mindenki magának szeretne megszerezni. Pókember és Rozsomák így összefog Foundationnel, a Tudóssal és a többiekkel, sőt kalandjaik során nem várt szövetségeseik akadnak, miközben egy óriási robotot is megpróbálnak begyűjteni. Az óra azonban ketyeg, kevés az esély a Rend legyőzésére, pláne, hogy sokszor úgy tűnik, hőseink ellenlábasai mindig a mentőcsapat előtt járnak, sőt mindig akad egy újabb kihívás. A tét azonban nemcsak ennek a világnak a sorsa, így alaposan fel kell kötniük a szuperhős-gatyát.

Ahogy a Fortnite és DC crossover esetében, úgy itt sem egy túl komoly történet adja a hátteret, ráadásul a maszkos fickókkal nehéz különösebben is együtt érezni, nem olyan könnyű őket komolyan venni, de mégis, valahogy ennek a kötetnek jóval izgalmasabb, jobb a stílusa, sokkal kellemesebb olvasni, emellett rajzai is nagyon jók, illeszkednek az egész koncepcióhoz. Nem mellesleg a korábbi, különálló füzetek mellett a Fumax megszokottan igényes kiadványa csak jobban mutat. A karakterek nagyjából hozzák a szokásos stílusukat, senki nem önidegen, emellett a kötet a Fortnite-rajongóinak is számos örömteli pillanatot tartogat, arról nem beszélve, hogy a képregény végén nemcsak borítókat és egy rövidebb sztorit kapunk Thor főszereplésével, de még egy kódot is, amit a játékban válthatunk be, ezzel hat darab, Marvel témájú digitális tárgyat szerezve. Rajongóknak mindenképpen ajánlott, de aki Marvel-kedvelő, az is jól járhat.

A Tél Katonája – A teljes gyűjtemény

  • Író: Ed Brubaker
  • Rajz: Butch Guice és Michael Lark
  • Oldalszám: 328
  • Ár: a kiadó webshopjából 8795 forint

A kissé vaskos A tél katonája már egy kicsit más műfaj és más történet, bár itt is egy teljes gyűjteményről beszélünk. Ebben Bucky, az egykori Amerika kapitány halálhírét keltik, ami kapóra is jön neki, mivel egy eredetileg egyszerűnek tűnő ügy szép lassan egyre bonyolódik, egyre veszélyesebbé válik, méghozzá olyan, a múltba nyúló gyökerekkel, amik nemcsak Bucky, de Natasha, avagy a Fekete Özvegy régi kiképzésével is kapcsolatos. Nagyon úgy tűnik, hogy az egykori kísérletekből valaki felébredt, és nagyon komoly bosszút forral régi társaival szemben. Senki nincs biztonságban, sőt az ellenség mintha minden esetben az özvegy és Bucky előtt járna, akár egy merényletről van szó, akár egy olyan akcióról, ami akár kettejük viszonyát is megváltoztathatja.

Ahogyan az sejthető, Ed Brubaker sztorija sokkal komolyabb hangvételben készült, mint a Fortnite-os crossover, sőt sok esetben mintha nem is szuperhős-képregényt olvasnánk, hanem egy kémes, titkosügynökös, hidegháborús sztorit, ami nagyon jól áll neki. Érett, csavaros, itt-ott meglepő és kellően fordulatos, vagy éppen durva történet, aminek a látványvilága is remek, bár néha kicsit talán csapongónk érződik. Persze, ha valaki folyamatos akciót, repkedő és a szeméből-kezéből nyalábokat eregető szuperhősöket akar, annak csalódás lehet, de szerintem kifejezetten jó fajta kötetről beszélünk, ami tartalmazza a teljes Fear Itself 7.1: Captain America és Winter Soldier-sort, 1-től 14-ig, valamint még némi extrát is a ceruzarajzok és borítóváltozatok képében. Emellett természetesen a megszokott Fumax-minőség, mind anyag, mind méret terén, így például, ha már megvan egy külföldi verzió, akkor sem biztos, hogy le kell mondanod a hazai kiadásról, mert könnyen lehet, hogy egy nagyobb és szebb verziót birtokolhatsz a magyar változattal. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az év végére már csak ennyi fért bele, de a következő esztendőt is a Fumax társaságában nyitjuk, hiszen 2022 utolsó megjelenései igazán remek felhozatalt biztosítottak, Deadpooltól A Megtorlóig, vagy éppen a Hellboundig, amik hamarosan mind sorra is kerülnek. Olvassatok és játsszatok sokat az ünnepek alatt, mert megéri, az agyat pedig kondiban kell tartani!