Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól  az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A YouTube ismét módosította a szabályzatát, s ennek következtében sorban jönnek a bejelentések olyan, korábban semmilyen problémába nem ütköző videókról, melyek a rendszer hirtelenjében úgy látja, megsérti a szerzői jogokat. A probléma a videojátékokkal kapcsolatban igazán nagy, hiszen a videoportálon számtalan végigjátszást találni, az új szabályzat pedig pont ezeket célozza, sokaknak lehetetlenné tévé a munkáját, egyszersmind elvágva a bevételi forrást.

A YouTube hivatalos közleménye szerint a változtatás azért volt szükséges, hogy nagyobb legyen az átláthatóság és a komolyabb partnerek jobban, hatékonyabban tudják használni a rendszert -- ez persze nem nyugtatja a játékosokat, akik kikeltek magukból. Érdemes megnézni mondjuk Angry Joe reakcióját, de mutathatnám bármelyik másikat is, ugyanaz a mondanivalójuk.

Az egészben annyi jó hír azért van, hogy több nagyobb stúdió is kiállt a készítők mellett: a Blizzard, a Valve, a Capcom és a Deep Silver is arra bíztatja az érintettek, hogy jelezzenek nekik, s amilyen gyorsan csak lehet, jóváhagyják a kérdéses videókat.

A Maia című istenszimulátor a hét elején megjelent a Steam Early Access programban, s mindösszesen négy nap alatt annyi pénzt hozott a konyhára, hogy a csapatnak most már van elegendő tőkéje arra, hogy finanszírozni tudják a teljes, végleges játék elkészülését, bár a célvonalat nem mostanában fogják átlépni.

Az Indie Royale gárdája egy új szolgáltatást indított Daily Royale néven. Ennek lényege, hogy a szokásosnál is nagyobb akcióval várják az érdeklődőket, de minden leértékelt játék csak limitált példányszámban érhető el, így sietni kell. Az első akció keretében az egyébként 20 dolláros Strike Suit Zero 5 dollárba került, s nem is csoda, hogy órák alatt elkapkodták azt a nagyjából 950 kulcsot.

A csapat a tervek szerint heti kétszer fog új akciókat hirdetni, de ahogy nő a népszerűségük, úgy lesznek egyre gyakoriabbak a leárazások.

Íme az első kép a Triad Warsból, mely a tavalyi Sleeping Dogs folytatása lesz.

sleeping-dogs-triad-wars.jpg

December 12-én megkezdődött a The Settlers Online karácsonyi eseménye, aminek keretében a szigeteket hó borítja, s mindenhol Télapó elszórt ajándékait találhatjuk meg. Ezeket begyűjtve különleges ünnepi tárgyakra tehetünk szert, illetve maga a Mikulás fog végigvezetni minket a karácsonyi tematikájú küldetésen, s annak nyolc mellékmisszióján. Továbbá naponta ajándékokat kapnak azok, akik az avatarjuk mellé elhelyezett gombra kattintanak, amolyan adventi kalendárium módjára.

Megjelenési hírek: szerda óta tölthető az Angry Birds Go, elérhetővé vált az ArmA 3 ingyenes AAF Reinforcements Pack bővítménye, a Runner2: Future Legend of Rhythm Alien december 18-án fog landolni PS Vitára, míg a Terraria már most megvásárolható a marokkonzolra.

A kezdetek kezdetén, mikor a Minecraft még a korai bétaszakaszban járt, a vezető fejlesztő Markus „Notch” Persson meghívást kapott a Valve-tól, hogy látogassa meg a cég washingtoni központját -- a körtúrából és csevelyből azonban állásinterjú lett. A Valve ott a helyszínen munkát ajánlott Notchnak, ami főnyeremény lenne, ha bárki másról beszélnénk, ám a Minecraft kitalálója visszautasította az ajánlatot. Notch a Minecraft: The Unlikely Tale of Markus 'Notch' Persson and the Game that Changed Everything című könyvében azt írta, hogy azért nem dolgozik most Gabe Newell gárdájánál, mert úgy vélte, a Minecraft lehet az esélye arra, hogy megteremtse a következő Valve-ot.

markus-notch-persson.jpg

Markus „Notch” Persson egyébként újabb milliókban fürdik, mert a Minecraft, az első számú indie játék összeladása a PC platformon átugrotta a 13 milliós összeladást! A Mojang játéka a közeljövőben megjelenik PS-ra, PS4-re, PS Vitára, és Xbox One-ra is.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2