10.: A Szikla

Nicolas Cage, Sean Connery, Ed Harris, nos szerintem a nagy nevek meg is vannak. A rendező meg, hát szerintem az is meg van Michael Bay személyében. Akkor hiányzik valami? Nem. Ugyan is a nagy neveken kívül kapunk még jó sztorit, érdekes fordulatokat, látványt, akciót, egyszóval mindent, ami egy jó filmhez kell. Ismét le a kalappal, ki tettek magukért a srácok.



9.: Armageddon

Beruce Willis-től ez a kedvenc filmem. Véleményem szerint a sok "aszteroidás", "meteoros" film között ez a legjobb, legütősebb. Nagyszerű rendezés. Ja és nem elfeledendő, hogy elképesztő nagy nevek játszanak benne, mint például Liv Tyler, Ben Affleck, Steve Buscemi, Owen Wilson, stb...



8.: Ellenség a kapuknál

Számomra a 2. legjobb 2. vh-s film. Remekül bemutatja a Sztálingrádi csatát. Persze a film inkább Vasilij Zajcev történetét meséli el, méghozzá jól. Szerintem nagyon látványos lett. És jó azon izgulni, hogy akkor éppen ki a gyorsabb, és húzza meg előbb a ravaszt.



7.: A rettenthetetlen

Nálam ez a film Mel Gibson "fénypontja". Rendezőként és főszereplőként remekül bemutatta nekem William Wallace történetét. Egy hős történetét, aki szabadságharcosként szembe szállt a népét elnyomó birodalommal. Nagyszerű rendezés, jó színészi munka, Első osztályú film, le a kalappal. Ment is az 5 Oscar.



és itt van még egy. Ez nem is annyira trailer, inkább maga a film 2 percbe rövidítve



6.: Ryan közlegény megmentése

Részemről kétségtelenül a legjobb 2. világháborús film. Nem véletlenül kapott Oscart. Azt hiszem ismét bizonyította Spielberg a nagyságát. Ráadásul nagyszerű színészek körében, mint Tom Hanks vagy éppen Matt Damon. Én nagyon át tudtam érezni a világháború hangulatát. Tényleg nagyszerű alkotás.



5.: A jó, a rossz és a csúf

Szerintem ez Clint Eastwood legjobb filmje, ami a régebbi időszakot illeti, és mellesleg a másik két fő szereplő (Lee Van Cleef, Eli Wallach) is remek színész. Remek kis western, tele akcióval, némi humorral, és fordulattal, ismét csak grat. Ja és a sztori is nagyon ott van; jellemző volt arra az időszakra... Csak ajánlani tudom.

Sorry, ehhez nem találtam trailer, elég régi film, de gondolom azért mindenki ismeri nagy vonalakban. Viszont cserébe itt a film zenéje, ez is elég "ütős" az biztos.



4.: A függetlenség napja

Többnyire nem szeretem az UFO-s, űrlényes filmeket. De ezt nagyon jól megcsinálták. A sztori is -az ufokon belül- jó. Ja és elég hitelesen ábrázolták az űrlényeket is... Az ötletes, érdekes megoldások mellett még látványos is. Ja és az egyik olyan film, amit bármikor megbírok nézni. Ha már mindent meguntam és semmi más sincs, ezt elő kapom és berakom... Jó film lett, és még a szereplők is minőségiek: Will Smith, Jeff Goldblum, Adam Baldwin személyében...



3.: Arthúr király

Ki ne ismerné Arthúr királyt? Persze az se bizonyított, hogy létezett egyáltalán, de én jobb szeretem úgy, hogy igen, létezett; ha már ennyi (sokszor egymásra rácáfoló) filmet csináltak... A sztori az oké, jó. A filmzenéje pedig szerintem elég ütős. Ráadásul még "némi" humor is van a filmben... Szerény véleményem szerint a legjobb Arthúr királyról szóló film. Ajánlom mindenki figyelmébe.



2.: Gladiátor

"A hadvezért, aki rabszolgává vált. A rabszolga, aki gladiátorrá lett. A gladiátor, aki szembeszállt a birodalommal."
Kell ennél több indok? Na jó, azért kifejtem bővebben. A történetet nem ragoznám sokáig; Nagyszerű, értelmes sztori, mesteri színészi alakítással összekötve. Nekem ez bőven elég. Mellesleg szerintem ebben a filmben van a legjobb zene. Bőven megérdemelte a maga 5 Oscar díját. Ja meg azt is hozzá teszem, hogy a kedvenc rendezőm lett, aki ezt az alkotást csinálta: Ridley Scott.



1.: The Lord of the Rings trilogy

Szerintem senkinek nem kell bemutassam. Az összesen 17 Oscar díjat elnyert három részes mű okozta nekem a legjobb emlékeket, s ez által lett a kedven filmem. Elképesztően bele tudtam élni magam a sztoriba, a harcokba, mindenbe. A zenéje meg számomra máig a 2. legjobb filmzenének számít. Mellesleg nagyszerű, hogy egy regényből ilyen jól átdolgozott adoptációt tudtak kihozni. Ez az a film amit soha nem tudnék megunni. Tudom, mindenki ismeri, de azért benyomatom a 3. rész trailerét, hátha mégis van aki még nem találkozott vele...