Úgy vélem egy jó film mellé dukál egy jó -hozzáillő- zene is. Ezeket a zenéket általában -nagy meglepetésre- zeneszerzők komponálják, és úgy, hogy az a filmhez illő legyen... A mostani összeállításomban a 10 kedvenc, s ez által a 10 legjobb filmzenét mutatom be.

10.: Rés a pajzson

Nem kell meglepődni, ezt is Hans Zimmernek köszönhetjük... Talán nem a legkiemelkedőbb, de nagyon jó. És a film is nagyon oda tesz, szóval aki még nem látta, az nem hagyja ki.



9.: Pearl Harbor

Szerintem Ben Affleck legjobb alakítása. Mellesleg a film remekül bemutatja, hogy mi is történt akkor, azoknál a kis Csendes óceáni szigeteknél... Hallgassátok, a zenéje is elég jó.



8.: A Szikla

Már csak Hans Zimmer miatt sem hagyhattam ki, meg azért sem, mert ismét találkozhattunk egy csodálatos művével a sok közül.




7.: A rettenthetetlen

És lám Mel Gibson nagyszerű filmjében nem csak a belső csodálatos, de még a körítésért is oda tettek. Remek a történethez, a helyszínhez illő zene. Csodáljátok



Ez kicsit lényegre törőbb:


6.: Az utolsó Mohikán

Nem hiszem, hogy annyian látták volna, de ettől függetlenül egy nagyszerű film, nagyszerű muzsikával is... És aki még nem látta, az ne hagyja ki.



5.: A Karib-tenger kalózai

Hans Zimmer ismét megmutatta mit tud, és ismét nem csalódtunk benne. Szerintem bárki fel ismerné a Karib tenger-kalózai zenéit, nem véletlenül. Remek, pörgős muzsika. Egyszerűen nagyszerű Hallgassátok meg ti is.







4.: Titanic

A 11 Oscar díj közül többek között a zene (filmdráma) és a Dal- My heart will go on is megtalálható. Ugyan nem az én műfajom az ehhez hasonló dráma, de ezt még én is szeretem, és nem csak a zenéje miatt. Ez a film minden egészében kifogástalan. Ajánlatos mindenkinek...






3.: Armageddon

Különösebb magyarázatra nem szorul, egyszerűen szép, és kész. Amúgy nem értem ez a film mért kapott arany málna díjat, számomra teljesen érthetetlen... A zenéje egyébként Trevol Rabintól származik, akinek még nem is hallottam a nevét, de ahogy majd halljátok, ért ahhoz amit csinál




2.: Gyűrűk ura

Számomra a number 1 film! Rengetegszer láttam és még mindig nem unom. Ennek fejében a zenéje sem lehet rossz... nem is az, egyáltalán nem. Őrök hálám Howard Shorenak, hogy elvállalta ezt a munkát, és "létrehozta" ennek a műnek a hozzá illő zenéjét, mely még magasabb szintre emelte a filmet! Dumából ennyi elég is, ti is hallgassátok meg ezeket a nagyszerű muzsikákat...

Először itt van pár általam a legjobbaknak vélt zenék, méghozzá szimfóniában.
















1.: Gladiátor

Az előző "My top 10"-es postomban már megírtam, hogy számomra ennek a filmnek a zenéje tettszik a legjobban, sőt, a tetszésen túl még tovább is elmehetnék...
A film 12 Oscar jelölése között a zenét is meglehet találni, de sajnos azt nem kapta meg, számomra érthetetlen módon, de hát nem én döntők. Indoklásból ennyi elég is, bár még tudnám ragozni. Itt a listám első helyezettjének a zenéje!



És még hademlítsem meg a Jó, a rossz és a csúf zenéjét, ami szintén a kedvenceim közé tartozik, de sajnos a top 10-be nem fért be.