Karácsonykor szerencsére jó formában volt az angyalka, és meg lepett egy X-box360 konzollal. Régi vágyam volt már, szóval felhőtlen volt a boldogság... A csomaghoz járt a Gears of War 2 című játék, jelzem x360-ra év játéka. és persze nem csalódtam benne; eszméletlen hangulatos, látványos, brutális, hát kell ennél több? nem. Azaz csak majd nem. Mert a játék egyetlen negatívuma, hogy nagyon rövid és könnyű. Persze lehet azt mondani, hogy mért nem kezdtem el nehezebb fokozaton, de hát nálam a normál az alap, és szerintem még sokaknál is. Így mindössze 4 nap alatt ki játszottam. Még a haverom is akivel évente kétszer találkozok. Persze nagyon jó volt az a 4 nap, alig vártam este, hogy már reggel legyen, és újra játszhassak vele. Na, de ez a 4 nap eltelt. És még kb. 2 hétig voltam el vele, abból is nagyrészt a multinak köszönhetően... Így úgy éreztem megpróbálok egy-két demó letöltésével, hátha el leszek velük egy ideig. És amúgy "nemsokára" itt a születésnapom, szóval gondolom nem is kell mondjam, hogy majd mit kérek...(garantált 4 játék ). Tehát miután fel mentem a LIVE-ra és körül néztem a piacon, azért megdöbbenve tapasztaltam, hogy bizony van bőven választék. Előbb "próbaként" le szedtem egy majd még egy focis játékot (FIFA 09, FIFA street 3), mivel ezek úgy mond szerintem tartalmasabbak mint mondjuk egy lövöldözős játék... Aztán jöttek sorjába az autós majd lövöldözős, szimulátor, motoros, stb. demók letöltése. Már úgy 20-nál járhatok körübelül. És úgy gondoltam most meg próbálok vázlatosan bemutatni a kedvenceim közül párat...

Race Driver GRID

Durván fél éve a megjelenésének és még azóta is a legjobb. Ezt azért is hangsúlyozom ki, mert az ősszel meg jelent NFS: UC simán el bújhat mögötte. Az év autós játékának is választották, szóval muszáj volt ki próbáljam. Ha már PC-n ezt nem tehettem meg, mivel elég gyenge a gépem sajna... Na szóval a durván 7-800 megás cuccot sem hagyhattam ki. És be kell, hogy valljam egyáltalán nem csalódtam...

A demó Single része tartalmaz 3 pályát 3 autóval- Spanyol, Japán, Amerikai; BMW, Honda, és az amcsiknál Ford Mustang. Emellett még egy time trialra hallgató menüpont is található, melyben két funkció van: USA illetve Európa; Ford Mustang illetve BMW. Szerintem ezeket külön nem kell magyarázzam: a singleben sima verseny van. A time trialban meg benn van a nevében, hogy időre megy.
A legnagyobb különlegessége nekem az volt, hogy van multi a demóban. Tehát az egyjátékos mellé még egy több játékos mókát is tartalmaz, melyben két pálya és két autó kapott helyet.

Ez a személyes kedvencem, hiszen egyszerre 12-en mérhetjük össze versenyzői tudásunkat. A remek multin még az is dob, hogy mikor játékot kezdünk ki lehet választani a nemzetet. Remek érzés az a tudat, hogy pl. a sok angol, német és főleg amerikai között, én vagyok az egyetlen magyar és vezetem a versenyt Ilyenkor azt szoktam el képzelni, hogy vannak akik csak nézik a meccset és szurkolnak, hogy "gyerünk Ricco gyerünk, megtudod csinálni". Persze más nemzetekkel is találkoztam még.
Összegezve egy remek demó, ha szabad így fogalmaznom. A single mellé még egy kis multis rész is bele fért, és ez nagyot dob az egészen. A játékról még annyit, hogy eszméletlen grafikája van ami remek játékélménnyel párosul. Nálam ez a game adta vissza legjobban az autó versenyzés hangulatát, attól függetlenül, hogy csak a demójával játszottam... Így akinek most nincs egy kis dugi pénze arra, hogy meg vegye, az ne habozzon és szedje le a próbaverziót, nem fog csalódni. + az megtalálhat a szerókon. Ricco101 néven. És akkor már nem csak én fogom képviselni ezt a szép nemzetet

Mirror's Edge

Szerintem senkinek nem kell bemutatnom ezt a fantasztikus játékot, amely új műfajt teremtett a sajátos játékmenetével és "grafikájával". Már rég tudtam, hogy nekem is be fog jönni, de a megvétel előtt -amit szülinapomra tervezek- úgy gondoltam, hogy azért biztosra megyek és kipróbálom a demóját. Az egy gigás demót hamar le is szedtem és el kezdtem meg ismerkedni Faith történetével. A verzióban mindössze egy pálya kapott helyet sajna, de amit cserébe kaptam az kár pótolt. Remek grafika és játékmenet, a játékhoz illő zene. Nagyszerű érzés a tetőkön ugrálni, vagy éppen szinte már karate mozdulatokkal likvidálni az ellenfelet. Végre egy olyan FPS amiben nem kell fegyvert használjunk ahhoz, hogy végig tudjuk játszani... Csak kár, hogy ilyen sokat kellett várni végre egy ilyenért.

Az ingyenes verzióban mint már mondtam egy pálya- gondolom az első- kapott helyet + a training pályával ki egészítve, melyben a különböző ugrásokat, ütéseket tanulhatjuk ki, érdemes végig csinálni. Azt az egy pályát 5 perc alatt végig lehet vinni, de ez szerencsére nem csak egyszer használatos- legalábbis nálam. nos, így a demó után is ki merem mondani, hogy nem csalódtam benne, ez is fel került a listámra. Szóval így végszónak csak annyit, hogy kötelező vétel mindenkinek, ajánlatos nem ki maradni belőle.

LoTR: Conquest

Mi? gyűrűk Ura? Már megint? Nos, igen, méghozzá nem is akárhogy. A nemrég megjelent játéknak sem hanyagolhattam a demóját. De előtte röviden a játékról.
A Pandemic Studios fejlesztette és az EA adta ki. A Gyűrűk Ura már sok mindent megélt; volt stratégia, rpg szerű, és volt belőle ki fejezetten online móka is, de amit most kaptunk az mindegyiken túl tesz. Maga a játék kivűl nézetes, tehát mondhatjuk, hogy rpg. Ám ez most kicsit más, kicsit olyan fel turbózott Gyűrűk Urának tűnik, részemről. Aki már próbálta az tudja mire gondolok, aki meg nem az próbálja ki most inkább rá térnék a demó részére....
...Amiben kapunk Singlet és Multit is egyaránt.


Az egyszemélyes opcióban inkább csak egy trainingre hasonlító pálya van, de hasznos dolgokat tudhatunk meg benne. Igazából a főbb része az a multi, melyben két pálya található, egy úgymond mező, kisebb házakkal és Minas Tirith a vár belsejéből. Összesen 16-an nyúzhatjuk egymást a szervereken. A karakterekből sincs hiány, se a jó se a gonosz oldalon. A különböző karaktereknek különböző képességeik vannak, mint például az ijjásznak a tüzes vagy mérgező íj. A mágusoknak a különböző ön gyógyításoktól elkezdve a védő pajzsig minden meg található. Remek hangulatot teremtett az is, hogy a kedvenc pályámon, a mezősön lehet a jó oldalon lévőknek lóval, illetve a rossz oldalon lévőknek farkasokkal menni. Plusz még az is rá dobott, hogy a játékban helyet kaptak az Entek, Trollok, vagy éppen balroggok, amiket nagyon nehéz le győzni, szinte csak közös erővel sikerülhet.
Összegezve nagyon jó lett ez a kis egy gigás csomag, mindenkinek csak ajánlani tudom, mivel a teljes játék igen drága.
Bővebben nem akartam bele menni ebbe, hiszen ezt nem egy tesztnek szántam, mivel még nincs meg a teljes játék. Fogjátok fel úgy mint egy kis kedv csináló

Demókról most ennyit, mert ideje lefeküdnöm, már elég késő van.
Persze vannak még kedvenceim, amikről majd lehet, hogy még írok... Ha a nagy közönség is úgy kívánja
Mindenesetre arra invitálok mindenkit, hogy nem rossz dolog az a demó, sőt még örömet is okozhat. Mert hát sajnos elég drága egy eredeti teljes játék, de hátha lesz ez még másképp is.

Üdv.
Ricco