3. Shahdee - Prince of Persia: Warrior Within

Szegény Hercegnek mindig csak gondja van a nőkkel. Hol meg kell mentenie őket, hol ők akarják a fejét venni, de egy biztos: bármilyen bajba kerül, az a nők miatt van. Ez a férfiak végzete. Hősünk a Warrior Withinben akadt össze Shahdee-vel, aki a fejszeletelős kategóriába esett. Ő ugyanis az Idő Császárnőjének hű szolgája, akit azzal bízott meg az uralkodó, hogy ölje meg a Herceget, mielőtt elérné az Idő Szigetét. Egy vérbeli amazon, aki bizony alaposan befűt Perzsia hercegének.

Ha csinálnánk egy listát, amelynek a címe mondjuk az lenne, hogy a Top 5 legformásabb fenekű nő a játékvilágban, Shahdee valószínűleg azon is előkelő helyet foglalna el. És pont ugyanazért kerülne rá arra a listára, amiért erre is.  A hölgy ruhának csak nagy-nagy merészséggel nevezhető öltözetet visel, amiben több a fém, mint egy vaskohóban, de mivel teste igen jelentős részét szabadon hagyja, védelemre aligha jó. Már legalábbis a hagyományos értelemben, mert ugyan nem kardálló, de hogy tizedmásodpercek alatt lefegyverez egy férfit, az is hótziher.

Ez a lenge ruha ugyan a szellőtől sem védi meg Shahdee-t, de mindenképpen dicséret illeti a szabót.

2. Rachael Foley - Resident Evil: Revelations

A Resident Evil-széria, ahogy közeledett az akcióorientáltsághoz, úgy távolodott el az értelemtől, már ami a hölgyszereplők felöltöztetését illeti. Már Jill Velentaine is furcsán festett a zombijárvány sújtotta Raccon City közepén miniszoknyában és topban (bár őt legalább át lehetett öltöztetni, igaz, a helyzethez nem sokkal jobban illő ruhákba), de hol volt ő a romániai, plagafertőzte falut vörös estélyiben meglátogató Ada Wongtól? Vagy, ha már szóba került Jill, említsük meg afrikai szerelését, a -- barokkos túlzással élve -- köldökig lehúzott latex kezeslábast (és a mellműtétjét).

Mégis, mindegyikükön túltesz a Revelations-ban szereplő Racheal Foley, az FBC (Federal Bioterrorism Commission -- Szövetségi Bioterrorizmus Bizottság) ügynöke. Pillantsatok a lenti képre, és mondjátok meg őszintén: ilyen egy, a bioterrorizmus ellen harcoló ügynök? Barokkos túlzással nem élve köldökig lerántott, két számmal kisebb latex kezeslábas, szilikonbeültetés, de akkora, hogy bármely felnőtt film szereplője a csodájára járhatna. És slusszpoénként: a szemébe fésülték a haját. Nem is fésülték, inkább ragasztották. Ennek mi értelme volt, tisztelt fejlesztő urak? 

Ezek után már csak az a furcsa, hogy a kötelező, extrém magas tűsarkú nincs a lábán, mint általában a csinibabáknak. Mert hát abban mégiscsak könnyebb menekülni a szörnyek elől, mint bakancsban.

Ha ilyen uniformisban járnának a bioterrorizmus ellen harcoló ügynöknők, valószínűleg megsokszorozódna a világon a bioterroristák száma. Meg a kitört lábú ügynöknők száma is, ha mind így fésülködik.

1. Bayonetta - Bayonetta

És a győztes az ilyen listáról még véletlenül sem lehagyható Bayonetta. A pornográf beállásokat felettébb kedvelő, az 1411-ben Cereza néven született boszi azzal vívta ki az előkelő első helyet, hogy saját, igen kifordult világából is kilóg. Hogy megalkotói mit szívtak, mielőtt kipattant a hölgyemény a fejükből, az jó kérdés, de tuti anyag lehetett, mert józan ember ezt a kollekciót nem álmodja meg.

Az egyetlen, amin nem ütközhetünk meg, az a néninek (néni, mert az első játékban hatszáz éves) titkárnős jelleget kölcsönző szemüveg. A tűsarkú cipő itt már nem maradt el, és lazán túltesz Rayne pengesarkú topánkáján, ugyanis Bayonetta két kéziágyút illesztett a sarkára. Mondjuk edzésnek nem rossz, pláne az ilyen hosszú lábakhoz, amelyekhez a munkaügyi ellenőr már biztonsági hevedert írna elő. És a vicc az egészben, hogy Bayonetta öltözetének nem ez a legextrémebb része. 

Látszatra a megszokott, már-már kötelező latexrucit hordja, csak hát- és mellrész nélkül. De ez tévedés, kérem szépen. Az nem latexruci. Az a haja! A fegyverként is használható haja. Például Bayonetta, ha kivégez valakit, akkor a haját démoni lényekké alakítja (ilyenkor természetesen a ruha letekeredik róla), amik jól széttépik aktuális ellenfeleit. És egy ilyen öltözéket nem lehet überelni.

Bayonettát látva új értelmet nyer a hajas baba kifejezés.

Noha ötös listánk szereplői keményen szexuális tárgyakká alacsonyítják le a női karaktereket, és ilyen formában történő megalkotásuk bizony az eladhatóság érdekében történik (oké, talán Jack esetében nem, de helyette ott van Miranda), természetesen nem húzható rá ez a jelző minden játékra. Főleg a mostani időkben nem, amikor Lara Croft, aki annak idején eme kategória élharcosa volt, szintén egy jellemes, erős nővé érett. 

Szerintetek ki a játékvilág legidétlenebbül felöltöztetett női szereplője?

1 2