A The Last of Us Remastered, azaz a tavalyi PS3-exkluzív akció-kalandjáték PS4-es változata akkorára hízott, hogy épphogy csak ráfér egy Blu-ray lemezre -- árulta el az Edge-nek nyilatkozó Neil Druckmann, a projekt kreatív főnöke.

"Az átvezető videóink most már 1080p-s felbontásban futnak 60 fps-sel, és minden egyes textúrát újrarendeltünk hozzájuk, így felmerült a kérdés, hogy elférünk-e egyáltalán egyetlen lemezen." -- magyarázta Neil, ám végül a srácok megoldották a problémát, így a The Last of Us Remastered csupán egy Blu-ray lemezen fog megjelenni.

Az Edge cikkéből persze más érdekesség is kiderült. Többek között Druckann elmondta, hogy a PS3-as The Last of Ust nem egy PS4-porttal a fejükben készítették el, azaz nem voltak magasabb felbontású textúráik vagy részletesebb modelljeik, hanem most kellett mindent újraalkotni, hogy a játék megfeleljen az új generációt képviselő vas kívánalmainak. Mint mondta, egy ilyen projekt kétélű fegyver, és nem véletlenül nem jelentették be hamarabb az átiratot: ha nem haladt volna megfelelő tempóban a munka, vagy az eredmény nem érte volna el a Naughty Dogtól elvárt minőséget, akkor nem jelenne meg a játék PS4-re, és kész.

A The Last of Us a tavalyi év egyik legjobb játéka volt, sőt sokan a PS3 valaha volt legjelentősebb alkotásának tartják. A posztapokaliptikus zombitörténet komor hangvétele, akciójátéktól szokatlan forgatókönyve és döbbenetes látványvilága sokakat elvarázsolt, így érthető, miért döntött úgy a Naughty Dog, hogy belevág a portolásba. A The Last of Us Remastered év vége felé jelenik meg.