Azt hiszem, az utóbbi egy hónap volt az esztendő egyik legmozgalmasabb időszaka, olyan mennyiségű megjelenéssel, amire legalább két magazin kellett volna. Egybe éppen csak belefértünk, miközben előzetesből alig jutott, bár extra érdekességek terén azért igyekeztünk mindenféle finomságot oldalainkra csempészni. Mivel nagyobb előzetesünk nem volt, így a címlap is a tesztekre korlátozódott, méghozzá két választási lehetőséggel – az egyik a The Outer Worlds lett volna (alternatív címlapunkat a facebookos zárt PC Guru csoportban találhatjátok, tessék jelentkezni), azonban a tavaly újraélesztett hagyománynak megfelelően a végleges végül a Modern Warfare-nek jutott. Mert ahogyan minden évben, a Call of Duty idén is megkerülhetetlen sikersztori, ami műfajtól és minőségtől függetlenül ránt be milliókat a multiplayer vagy éppen a kampány izgalmaiba. Ráadásul tökéletesen illik abba a sorba, ami egyre terebélyesebb a videojátékok és a mozifilmek világában: azon alkotások sorába, melyek egy-egy cím, szereplő, ötlet segítségével maximálisan a nosztalgiára építenek, mialatt a marketing hangzatos kiemelésekkel igyekszik leplezni, hogy az egész csak a korai élmények megismétlésére szolgál. Szóval itt van nekünk újra Price, meg a Modern Warfare, arról pedig, hogy hogyan is sikerült, a magazinban olvashattok bővebben.

Ezúttal a két kisebb cím (Atomicrops és Mosaic) mellett egyetlen készülő mű kapott kiemelt figyelmet, méghozzá a korai hozzáférésben lévő Encased: A Sci-Fi Post-Apocalyptic RPG, ami leginkább a régi vonalas rajongókat szólítja meg. Elvégre miközben a Fallout a hibákkal teli megjelenés, a lélektelen többjátékos „élmény” és prémium szolgáltatás világában keresi modernizált útját, addig a kis csapat a sorozat klasszikus részeinek ismerete és szeretete mellett állt neki egy szellemi örökös elkészítésének. Mi alig várjuk már, hogy a végleges változattal játszhassunk.

pcguru1911cover1500.jpg

A LEGÚJABB PC GURU NOVEMBER 7-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN

És ahogyan azt már említettem, megjelenésekből bőven kijutott az elmúlt hetekre, rengeteg tesztcímünk érkezett (sokat végül online írásaink között találhattok meg, mert nem maradt nekik hely). A nagyok között eleve ott a Call of Duty, a Grid, a The Outer Worlds, a Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, a Destiny 2: Shadowkeep, a Concrete Genie, Death Stranding, MediEvil és Luigi’s Mansion 3. De a legismertebbek mellett is volt egy rakás különleges érkező, elég csak a művészek által életre keltett Disco Elysiumra gondolni, vagy a Trine 4-re, a horror The Beast Inside-ra, a gyönyörű látványvilággal érkező Indivisible-re, a menedzselős alapokat nagyon jól prezentáló Little Big Workshopra, a stratégiai Close Combat: The Bloody Firstre, a kiemelkedő Mutazione-ra, esetleg a Felix The Reaperre. Majdnem mindegyik varázslatos a maga nemében. De az új Atelier-játék, a Mistover, a Yooka-Laylee, a Monkey King, a Spirit Hunter vagy a John Wick Hex is megérdemli a figyelmet.

És ahogyan múltkor a Gears esetében, most a Call of Dutynál is az a helyzet állt elő, hogy a nagyjátékkal együtt jött a mobilos, különálló kistestvér, így ez is kiemelt figyelmet kapott az okoseszközök kínálatát megcélzó rovatunkban. Lezárult a korai videojátékos újságírást bemutató sorozatunk, utolsó szereplőnk Sasa, emellett pedig szokás szerint radar alatt maradt címekkel, társasjátékokkal és technikai problémákkal is foglalkoztunk. Plusz folytatódik az Arcade Backstage, ezúttal a 30 esztendős Prince of Persia a születésnaposunk, sőt még egy extra cikkre is futotta a múlt havi soulslike-dömping után, ami a zsáner kétes hírnevét igyekszik tisztára mosni, megmagyarázva a félreértéseket. Hardverek terén ezúttal egy miniatűr kis központi eszközt kaptunk (Lenovo ThinkCentre), miközben a Thermaltake és az XPG apróságait is kipróbáltuk, az Acer ragadozója (Helios 300) mellett pedig az ASRock Phantom Gaming kártyáját is felpörgettük. Volt dolgunk és témánk rendesen, így meg is telt a lap.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva (továbbra is rengeteg megjelenéssel) ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Novemberi teljes játékunk: Yesterday Origins

Némi horroros és akció-RPG-s kitérő után visszatérünk a nyomozós kalandjátékok világába, méghozzá egy elég kellemes, nyomokban okkultizmussal kapcsolatos misztikumot tartalmazó klikkelgetős programmal, ami különös humorával, szerethető dizájnvilágával és izgalmas megoldásaival méltán lett elismert a játékosok körében. Ráadásul a novemberben megjelenő Blacksad készítői fejlesztették, így aki a képregényes vonatkozású játékon túl van, esetleg az is szerepel a beszerzendő tételek listáján, most a Gurunak hála megnézheti, hogy milyen volt a csapat korábbi alkotása. Mindenképpen megéri!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni a matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!