Íme egy játék amely legalább annyira szórakoztató számomra trollkodás szempontjából, mint a GTA - San Andreas. Most komolyan ez a játék igen sok momentumnál csak úgy ordít hogy itt muszáj valami hepajt csapni, vagy ugráltatni az őröket a nonsense hülyeségeik miatt. Itt egy példa: valamelyik város -Choroll vagy Bravil nem tudom, de nem is lényeges- volt a trónszéken egy csokor virág. Gondoltam nem ülök rá a virágra így hát arrébb tettem. Ez nagyon nem tetszett az egyik őrnek, aki annyira veszélyesnek nyilvánította ezt a mozdulatot, hogy rögtön 5 társának szólt hogy jöjjön már segíteni. jött is a felszólítás (lásd: Bevezető), hogy vagy fizetek 1 (EGY) aranyat, börtönbe vonulok, vagy ellen állok a letartóztatásnak.

Mondanom sem kell hogy hülye lettem volna fizetni, vagy börtönbe menni egy ilyenért. Úgy voltam hogy ha már idejöttek szivatni, akkor annak legyen egy jó oka is... tehát úgy döntöttem ellenállok. Egy koszos virág miatt. Kb azonnal megöltek, tölthettem vissza, de nem érdekelt, nem hagyom hogy egy ilyen semmilyen ok miatt letartóztassanak.

Na de egy kicsit magáról a játékról is egy keveset: egy Cyrodill nevű országra hirtelen lecsap a káosz, a démoni világból áramló sátáni kreatúrák formájában és a Császár szerint a mi dolgunk rendet tenni. Kalandjaink során tényleg változatos helyeken kell megfordulni: jegen havon, zord ködös erdőkben, földalatti katakombákban, rég elfeledett népek földalatti romjaiban, két utcás hatalmas városokban és persze a démoni másvilágban.

A küldetésekre nem lehet panasz, rengeteg van belőlük, főleg a Sötét Testvériség megbízásai nagyon jók, és úgy egyáltalán a missziók is rendkívül izgalmasak és fantáziadúsak. Lényekből sincs hiány mind a játszható fajokat, mind pedig az NPC ellenfeleket tekintve.

A karakter maga elég jól alakítható az elején, kasztot ha kell létre tudunk hozni magunknak ha nem tetszenek a már meglévők. Csillagjegyek, képzettségek, és képességet garmadája közül választhatunk, mindenki meg fogja találni a saját ízlésének megfelelő kasztot, és ha jól válogatott, akkor egy tényleg erős karaktert tud összepakolni, akinek nincs szüksége minden második ellenfél után gyógyitalra.

És ezzel el is érkeztünk a szerintem elég "érdekes" harcrendszerhez. Ugyanis az ellenfelekbe nevetségesen sokat kell bele lőni/vágni ahhoz hogy végre kinyíródjon. Az embernek az az érzése támad mintha a karddal csak kenegetné az ellent és az már majdnem körberöhög mire végzünk vele. az íjászat szintén elég gyengére sikeredett. Egyszer megnéztem: az íjászat képzettségem 56-os volt, ami már annyira nem rossz, lesből elég jól lehetett már tolni vele. De amint észre vesz az a gonosz ellenfél minket, kb elmehetünk a fenébe a tudásunkkal. Az arénában az egyik nyomorult argóniaiba nem kevesebb mint !!86!! nyilat kellet belelőnöm!! ez nem vicc! először a rossz felszerelésemre fogtam a dolgot, de aztán már később a szabadban sem lett jobb a helyzet. Tehát aki egy igazán ütös embert szeretne létrehozni, az varázslóval menjen, mert azok viszon elég erősek. Viszont mind a varázslat készítése és vásárlása igencsak sok aranyba kerül, de bőven megéri.

Szóval a The Elder Scrolls IV - Oblivion egy igencsak kiváló játék még a gyengébb harcrendszer ellenére is. Nem mondtam el mindent, nem is tudnék, fedezze fel mindenki maga a program kínálta lehetőségeket, rengeteg van belőlük.

The-Hun