Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A SOCOM-széria mögött álló Zipper Interactive 2012-ben bezárta a kapukat, az alapcsapat azonban nem adta fel, s új zászló alatt egy friss játékot kezdtek el készíteni. A team jelenleg Special Operations Forces Studios néven fut, az új, a Kickstarter segítségével összehozott játékuk pedig az H-Hour: World's Elite címet kapta, mely lényegében a SOCOM szellemi örökösének tekinthető, tehát egy taktikai lövöldére kell számítani. Íme egy nagyon korai gameplay felvétel a PC-re és PS4-re 2015 környékén megjelenő játékból.

Az Oculus vezérigazgatója, Brendan Iribe az Engadget stábjának elmondta, hogy a csapatával arra törekszenek, hogy belső fejlesztésű programokkal mutassák be az Oculus Rift technológiáját. Ebben a tervben természetesen kulcsfontosságú szerepet játszik John Carmack, de a cég nem csupán egyetlen emberre szeretne támaszkodni, így az elkövetkező fél-egy évben egy ütőképes, játékfejlesztőkből álló csapatot kívánnak összeállítani. „Egy nagyon nyitott céget akarunk. Majd figyeljétek az oldalunkat, és látni fogjátok, hogy egyre több és több játékfejlesztő fog feltűnni nálunk.” -- mondta Iribe.

oculus-rift-alt2.png

Az idén 16-ik alkalommal megrendezésre kerülő Independent Games Festival kihirdette azon játékok listáját, melyek esélyesek hazavinni egy vagy több díjat. A jelöltek között a The Stanley Parable, a Papers, Please, a Don’t Starve és a DEVICE 6 szerepel. A hivatalos oldalon a teljes lista megtekinthető kategóriákra bontva. Az eredményhirdetés március 19-én lesz.

A Double Dragon: Neon jelenleg csak konzolokra szerezhető be, de ez hamarosan változni fog, a Midnight City ugyanis a héten bejelentette a PC-s átiratot. Pontos dátumot még nem kaptunk, de az biztos, hogy a klasszikus oldalnézetes beat’em up sorozat legújabb tagja érintetlenül jut el hozzánk, sőt kapunk egy online kooperatív módot. A játék ára 10 dollár lesz.

A Blizzard változtatott egy apró, de hasznos ponton a Battle.net szülői felügyeletre vonatkozó beállításain: a gyerkőcök profiljain alapbeállítás szerint tiltva vannak az online tranzakciók a cég valamennyi játékában. Természetesen ez a tiltás megszüntethető pár kattintással.

Megjelent az Assassin’s Creed 4 legújabb bővítménye, az Illustrious Pirates DLC. Ebben 7 dollárért két új szólista missziót, valamint egy sor kozmetikai tárgyat találunk a hajónk és a multiplayer karakterünk számára. A Ubisoft oldalán megtaláljátok a teljes listát.

Immáron a Steam kínálatában is letölthető az American McGee’s Grimm című epizodikus játéksorozat. Összesen 23 epizódról van szó, melyek egyenként 1 euróba kerülnek, de mindhárom szezont egyben is megvásárolhatjuk 10 euró ellenében.

Noha a Square Enix Montreal berkeiben készülő új, next-gen Hitman végül nem fog elkészülni, nem kell aggódni, ugyanis az IO Interactive továbbra is aktívan dolgozik a saját Hitmanjén. Ezt a Square Enix erősítette meg.

Dominic Robilliard, aki a törölt Star Wars 1313 kreatív igazgatója volt még tavaly, a Sony Computer Entertainment of America csapatához igazolt át. Konkrétan nem említett meg egyetlen projektet sem LinkedIn adatlapján, csak azt, hogy tervezési igazgató pozícióban alkalmazza a Sony.

Friss videót kapott a Wargame: Red Dragon.

Megjelentek az első oldalak a Dark Souls 2 előzményeit taglaló, Into the Light című képregényből. Az ingyenes sztorit a játék márciusi megjelenésig heti lebontásban, két oldalanként csepegtetve tárja elénk a kiadó. Irány a Facebook, ha érdekel!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2